inceleyin

Yerli Yazılım Dünyaya Maske Taktırıyor 15 Eylül 2020

Teknopark İstanbul firmalarımızın Kovid19 salgınına karşı teknoloji tabanlı çözümlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Firmalarımızdan a2 Teknoloji’nin geliştirdiği ‘a2-VCA Maske Tespit Sistemi’, açık ve kapalı alanlarda maske takmayanları veya hatalı kullananları anında tespit ediyor. Firma bu sistemi, partneri Hanwha Techwin ile 80 ülkede satışa sundu.

 Yeni ürünü yüzde 100 yerli ‘a2-VCA Maske Tespit Sistemi’ni global partneri Hanwha Techwin ile 80 ülkede satışa sundu. Hem açık hem kapalı alanlarda maske takmayanların yanı sıra maskeyi hatalı takanları da anında tespit eden sistem, 6 haftada Kuzey Amerika, Latin Amerika, Asya ve Avrupa’ya ulaştı.

Yapay zeka tabanlı ‘a2-VCA Maske Tespit Sistemi’, yüzde 100 yerli olarak sıfırdan geliştirildi; kurulum ve kullanımı ise son derece basit. Aynı network üzerinde bulunan PC, telefon ya da tabletten sisteme erişilebiliyor. Opsiyonel olarak sunulan bulut platform sayesinde birçok şubenin yönetim ve raporlamaları tek noktadan yapılabiliyor. a2 Teknoloji’nin; plaka tanıma, elektronik denetleme, video içerik analizi uygulamaları alanında geliştirdiği projeleri ise 5 kıtada, 22 ülkede aktif olarak çalışıyor. İstanbul Ticaret’in sorularını a2 Teknoloji’nin kurucularından Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Murat Mutlu cevapladı. Mutlu, şirketini kurmadan önce 12 yıl yurtdışı otomasyon projelerini yürüttü.    

a2 Teknoloji’nin kurucularından Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Murat Mutlu'nun İstanbul Ticaret'te yayınlanan röportajının tamamını buradan okuyabilirsiniz.