inceleyin

Teknoparkta Geliştirildi Avrupa’ya İhraç Ediliyor 20 Ağustos 2020

Maske makinalarının ‘ayar’ sorununu çözen Teknopark İstanbul firmalarımızdan Dolka inovatif Makine Teknolojileri Mühendislik Sanayi, dakikada 120 maske üretebilen makinalar geliştirdi. Yerli ve yabancı rakiplerine göre avantajlara sahip bu makinaların ilk ihracatını Almanya’ya gerçekleştirdi. Avrupa’nın her yerinde montaj yapabilen Dolka, kıtanın birçok ülkesinde sıvı ve kapaklama makina parkları kuruyor.

Dolka inovatif Makine Teknolojileri Mühendislik Sanayi, sıvı dolum ve kapaklama makinalarında yeni ürünler geliştiriyor ve makina parkları kuruyor. Avrupa ülkelerinin hemen hepsine ihracat yapan firma, kıtanın her yerinde montaj ekiplerine sahip. Dolka, Almanya’ya da ihraç ettiği maske makinaları ile yerli ve yabancı rakiplerine fark atıyor. Makinalar; dakikada 120 maske üretim kapasitesi, uzaktan kumanda imkânı, çalışır durumdayken maskenin kesme, tel, tambur yerlerinin ayarlarını otomatik yapabilmesi ile rakipsiz.

Dolka Makine Hakkında

Medikal, kimya, gıda, kozmetik gibi sektörlerde sıvı dolum ve kapaklama makinaları tasarımı ve üretimi yapıyor, inovatif ürünler geliştiriyor. Bu ürünlerden en yenisi servo motor tork kontrollü kapak kapama sistemi. Sisteme özel tasarlanan üç kanatlı gripper sayesinde, kapağı tam kavrayarak sıkma işlemi yapıyoruz. Bu hareket bir kartalın pençesi ile sıkmasına benzediğinden sisteme ‘Pençe’ ismi verildi. Pençe’yi modüler olarak müşterilerin mevcut makinalarına da adapte edebiliyoruz. Müşterinin, kapak sıkmak için yeni bir makina almasına gerek kalmıyor. Pençe ile her zaman tam istenilen torkta kapak sıkılabiliyor.  

Dolka Makine'nin İTO Haber'de yayınlanan röportajının tamamını okumak için tıklayınız