inceleyin

Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yüzde 1'lik Dilimden Öğrenci Aldı 21 Ağustos 2020

Teknopark İstanbul yerleşkesi içerisinde bu yıl eğitim hayatına başlayacak ve Türkiye’nin ilk Siber Güvenlik Lisesi olma özelliği de taşıyan Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı'nda yüzde 1'lik dilimden öğrenci alan meslek liseleri arasına girdi.

Paydaşları arasında; T.C Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Teknopark İstanbul'un katkılarıyla, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından siber güvenlik alanında açılan ilk lise unvanını taşıyan Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi başarılı öğrencilerin tercihi oldu.

Bu yıl eğitim hayatına 30 öğrenciyle başlayacak Teknopark İstanbul MTAL ilerleyen dönemde öğrenci kapasitesini artıracak. Okulun, Teknopark İstanbul yerleşkesi içerisine yapılacak kendi binasının inşasına ise bu yıl içerisinde başlanması planlanıyor. 

Bu yıl eğitim öğretime başlayacak Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim programında siber güvenlik ve kültürel derslere ağırlıklı olarak yer verecek. Teknopark İstanbul'un içinde yer alan ve ilk yılı hazırlık sınıfı olmak üzere 5 yıl eğitim verilecek lisede öğrenciler, sızma testi, adli bilişim, yapay zeka ve siber güvenlik laboratuvarlarında eğitim alacak.