inceleyin

Teknopark İstanbul, IDEF’21’de Önemli Bir Misyonu Başarıyla Tamamladı 20 Ağustos 2021

Teknopark İstanbul, 17-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’21’de; Savunma Sanayii Başkanlığı ve savunma sanayinde faaliyet gösteren 5 vakıf şirketi ve 1 özel şirketle kritik anlaşmalara imza attı.

Türkiye’nin savunma alanındaki Ar-Ge üssü olma vizyonunun önemini her zaman ortaya koydukları çalışmalarla gösterdiklerini belirten Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, “Savunma Sanayii Başkanlığı ile imza attığımız “Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı” iş birliği protokolü Savunma Sanayii Başkanımız Sn. Prof. Dr. İsmail Demir ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Prof. Dr. Metin Yerebakan’ın kıymetli desteğiyle ülkemizin siber güvenliği hususunda çok değerli bir adım oldu. Ayrıca; ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, TEI ve BMC ile girişimcilik faaliyetleri özelinde gerçekleştirdiğimiz “Stratejik Çözüm Ortaklığı” iş birliği protokolü de girişimcilik adına önemli bir kilometre taşı olacaktır” dedi.

50'nin üzerinde Yerli ve Yabancı Kurumsal Temas

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı kapsamında önemli ziyaret ve görüşmelerin gerçekleştiğine de dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “IDEF geçmişten günümüze savunma alanında global ölçekte saygın bir organizasyon. Dünyanın en iyileri bu çatı altında buluşuyor. Teknopark İstanbul olarak biz de 11 dev firmamız ve 9 değerli girişimcimizle hem ülkemizi temsil ettik hem de kamu ve özel sektör nezdinde ziyaretler ve temaslar gerçekleştirdik.  Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank,  Savunma Sanayii Başkanımız Sn. Prof. Dr. İsmail Demir ve kıymetli yönetim ekibi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Sn. Şekib Avdagiç, Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Prof. Dr. Metin Yerebakan ve çok değerli Kuvvet Komutanlarımız pavilyonumuzu gezerek şirketlerimiz ve girişimcilerimizden projeleri hakkında bilgiler aldılar. Ayrıca yerli ve yabancı 50’i aşkın kurumsal temasımız oldu. Türkiye’nin en üretken ve aktif yapılarından biri olan Cube Incubation kuluçka merkezimiz odağında da 30’u aşkın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Tüm bu gelişmeler ışığında Teknopark İstanbul’un ülkemiz adına üstlendiği sorumluluğu ve vizyonu tüm ekibimiz ve iş ortaklarımızla başarıyla yansıttığımıza inanıyorum. Bu vesileyle fuarda emeği geçenlere ve ilgi gösteren tüm misafirlerimize tekrar teşekkür ediyorum”.