inceleyin

Teknopark İstanbul Girişimcileriyle NTV - Tekno Hayat Programında 10 Ağustos 2021

NTV’de her Cumartesi yayınlanan teknoloji gazetecisi Ahmet Can’ın hazırlayıp sunduğu Tekno Hayat programına; Teknopark İstanbul Yönetimi, Kuluçka merkezi ekibi ve alanında başarılı Teknopark İstanbul girişimcileri konuk oldu. Teknopark İstanbul’un gerçekleştirdiği çalışmalar, yeni kuluçka merkezi açılış hazırlıkları, girişimcileri uluslararasılaştırma hedefleri, İstanbul’u girişim ekosisteminin merkezi haline getirme projeleri ve girişimcilerin birbirinden değerli çalışmaları NTV’de izleyiciyle buluştu.
Programın açılışını gerçekleştiren Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu Teknopark İstanbul ve Cube Incubation’ın yeni binasından bahsederken kurumun savunma sanayii alanındaki önemi ve odak sektörlere ilişkin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Programın ikinci bölümüne konuk olan Teknopark İstanbul Kurumsal Gelişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cem Duran ise Cube Incubation’ın yeni binasında gerçekleştireceği çalışmalardan, uluslararası doğan girişimcilere nasıl destek olduklarından, İstanbul’u Avrupa girişim ekosisteminin kalbi haline getirme hedeflerinden bahsederek özellikle derin teknoloji girişimcilerine sunulan temiz oda, biyoküp laboratuvarlar ve teknik altyapılara hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Cube Incubation Müdürü Gürol Üzenç de programda kuluçka merkezine kabul edilen girişimcilere sunulan destekler, merkezin yeni hedefleri ve globalleşme çalışmalarını detaylandırdı.
Tekno Hayat programının Teknopark İstanbul özel bölümünde merkezde yer alan 6 başarılı girişimcinin de çalışmaları izleyicilerle paylaşıldı. Programa konuk olan Nanosilver Kurucu Ortağı Tanra Gürçay Nano teknolojiyle geliştirilen ve kullanıldığı yüzeyde 15 gün boyunca tam koruma sağlayan hijyen spreyi HYGO’yu anlattı. Teknopark İstanbul’da faaliyet gösteren Move On’un kurucusu Ömer Faruk Koç da yapay zeka teknolojisiyle traktörleri nasıl otonom hale getirdiklerine ve tarım 4.0 teknolojilerine ilişkin bilgiler verdi. 
Tekno Hayat programına konuk olan bir diğer Teknopark İstanbul girişimcisi ise Umayana Kurucusu Hülya Dağöttüren oldu. Dağöttüren programda kanser hastalarının radyoterapi ve kemoterapi sonrası vücutlarında zararlı moleküllerin neden olduğu yaraları iyileştirmek üzere geliştirdiği kremleri anlattı. Programın son konuğu ise Teknopark İstanbul’un genç girişimcisi Mısra Berna Özdemir’di. The Future Natural isimli girişimiyle kozmetik alanında çalışmalar yürüten Mısra Berna Özdemir programda Anadolu kozmetiğinin geçmiş medeniyetlerdeki uygulamalarını günümüz teknolojileriyle nasıl bir araya getirdiğinden bahsetti.