inceleyin

Teknokariyer Programı Gerçekleştirildi 13 Haziran 2019
Teknopark İstanbul tarafından; gençlerin Teknopark bünyesindeki yüksek teknoloji firmalarında staj yaparak kariyerlerine teknoloji ve girişimcilik ekseninde yön vermeleri amacıyla her yıl organize edilen Teknokariyer programı bu yıl Teknopark İstanbul A.Ş ve Metal İnsan Kaynakları iş birliği ile geniş çapta katılım ve yoğun ilgiyle 26 Nisan 2019 tarihinde Teknopark İstanbul konferans salonunda gerçekleştirildi.

İstanbul genelinde 814 Mühendislik öğrencisinin başvurduğu programdan, staj yapmaya hak kazanan 160 adayın ve Teknoparkta yer alan firma yöneticileri ve çalışanlarının katıldığı program Genel Müdürümüz Bilal Topçu ve Mali ve İdari İşler Direktörümüz Elvan Turagay’ın açılış konuşmalarını yapmaları ile başladı.

Programda katılımcılarla bir araya gelen Altınay Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı  Hakan Altınay;  Altınay Teknoloji Grubunun kuruluşu ve girişimcilik üzerine gençlere bir sunum yaptı. Hakan Altınay’ın konuşmalarından bölümleri bu link aracılığı ile YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

 Hakan Altınay’ın konuşmasının ardından; Sabancı Üniversitesinden Dr. Cemil Arıkan moderatörlüğünde   ”Geleceğin Savunma Sanayii Projeleri” konulu panel düzenlendi. Panele; AUGEMA’dan Tarcar Kiper, Yongatek’ten Ali Baran, Fokus firmamızdan Tunç Nahi ve Alpera firmamızdan Deniz Özbarlı konuşmacı olarak katıldı.   

Öğle arasının ardından; Teknopark İstanbul A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Cem Duran’ın moderatörlüğünde  “Teknoloji Nereye Gidiyor” konulu bir panel düzenlendi. Panele; Intertech firmamızdan Yılmaz Yavuz, PIWORKS’ten Harun Çalışan, STM’den Enver Küçükerman ve Appsilon firmamızdan Alpcan Erdoğan katıldı.  

Açık oturumun ardından katılımcı öğrencilerle Fikir Küpü Kuluçka Merkezi ve Teknopark turu yapılarak katılımcı öğrenciler ve kuluçka merkezimizde faaliyet gösteren girişimcilerimizin bir araya getirilmesiyle program sona erdi.