inceleyin

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Teknopark İstanbul'u Ziyaret Etti 03 Ekim 2019

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 3 Ekim Perşembe günü , mevkidaşı, Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Al-Roudan ile beraber Teknopark İstanbul'u ziyaret etti. Her iki bakan önce Teknopark İstanbul’da mühendislik ve tasarımları geliştirilen ve Türkiye’nin ilk milli uçak gemisi olan TCG Anadolu’nun maketini inceleyerek Genel Müdürümüz Bilal Topçu’dan gemi hakkında bilgiler aldı.

Teknopark İstanbul yöneticileriyle görüşmenin ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Al-Roudan  beraberinde bulunan heyet lerle birlikte C-Tech, Fokus, KordSA firmalarımızı ziyaret etti.

Ctech firmamız tarafından tüm telemetri sistemleri Teknopark İstanbul'da bulunan temiz odalarda geliştirilen Türksat 6A uydusu ile ilgi firma yetkililerinden bilgi alan Varank, temiz odayı da ziyaret ederek çalışmaları yakından inceledi.

Ardından Teknopark İstanbul firmalarımızdan lazer silah sistemleri ve lazer teknolojileri alanında çalışan Fokus firmamaızı ziyaret eden varank firmanın geliştirdiği menzili 2 kilometreye ulaşan lazer silahlarını bizzat deneyerek bilgi aldı.

Fokus ziyaretinin ardından KordSA Mükemmeliyet Merkezini ziyaret eden Bakan Varank, firma yetkililerinden geliştirilen kompozit ürünler hakkında bilgi aldı. 

Heyet daha sonra kuluçka merkezimiz Cubeİncubation da girişimcilerimizin projelerini inceleyerek değerlendirmede bulundu.