inceleyin

Kuantum Teknolojili Yerli Ürünler Sahada 17 Mayıs 2021

Türkiye’nin ilk genel kuantum teknolojileri firması Qubitrium, yüksek güvenlikli haberleşme, yüksek hassasiyetli görüntüleme ürünleri ve çözümleri üretiyor. Firmanın yerli ürettiği ürünler arasında zaman etiketleme ünitesi, kuantum lidar ve mikroskop, kuantum görüntüleme ve haberleşme elemanları ve dolanık foton kaynakları da yer alıyor.

Kuluçka Merkezimizde (Cube Incubaiton) faaliyet gösteren Qubitrium Teknoloji Limited Şirketi, Türkiye’nin ilk genel kuantum teknolojileri firması. Qubitrium’un kurucusu Dr. Kadir Durak ve ekibi; kuantum kriptografi, kuantum haberleşme ve kuantum algılama alanlarında Türkiye’nin ilk Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştiriyor. Qubitrium; tek foton sayaçları, zaman etiketleme ünitesi, kuantum lidar ve mikroskop gibi ürünleri üretebiliyor. Ayrıca kuantum navigatör ve yer çekimölçer gibi hassas algılama ürünlerini üretebilecek altyapıya ve tecrübeye de sahip firma kuantum kriptografide de iddialı.

Firmanın kurucusu Dr. Kadir Durak, İstanbul Ticaret’in sorularını cevapladı. Röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.