inceleyin

İstanbul Ticaret Üniversitesi 20. Yılını Kutluyor 16 Haziran 2021

Teknopark İstanbul ortakları arasında yer alan, İstanbul Ticaret Üniversitesi, 20’nci yılını Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonu’nda salgın tedbirlerine uygun olarak sınırlı katılımla düzenlediği törenle kutladı. Salgın nedeniyle daha önce yapılamayan 2019-2020 dönemi mezuniyet töreni de sınırlı katılımla gerçekleştirildi.

Üniversitenin 20’nci Yıl Törenine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Mütevelli Heyet Başkanı Öztürk Oran, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Üniversites Mütevelli Heyeti Üyesi Genel Müdürümz Bilal Topçu ve heyet üyeleri, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, rektör yardımcıları Prof. Dr. Elçin Aykaç Alp ve Abdul Halim Zaim ile dekanlar ve enstitü müdürleri katıldı. 

Saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu İstanbul Ticaret Odası tarafından İstanbul Ticaret Odası tarafından 2001’de iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılamak ve akademiye katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu hatırlatarak bugün 9 bin öğrencisi ile sayılı vakıf üniversiteleri arasına girdiğini söyledi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin pandemi döneminde de başarılarını katlayarak sürdürdüğünün altını çizen Rektör Prof. Dr. Oğurlu, doluluk oranlarıyla vakıf üniversitelerinin ortalamasının üstüne çıkarak devlet üniversitelerinin seviyesine geldiklerini kaydetti. Marketing Türkiye tarafından yapılan araştırmada yılın en itibarlı eğitim kurumunun İstanbul Ticaret Üniversitesi olarak tespit edildiğini belirten Rektör Oğurlu, üniversitenin marka değerinin her geçen yıl arttığını ifade etti.

Prof. Dr. Oğurlu, İTO’nun desteğinin ve güçlü bir mütevelli heyetinin varlığının İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne güç kattığını belirterek İTO yönetimine ve mütevelli heyet üyelerine teşekkür etti