inceleyin

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Katılımıyla 2. Etap Binalarımızın Resmi Açılış Törenini Gerçekleştirdik 16 Şubat 2020

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Teknopark İstanbul'un 2. Etap Resmi Açılış törenine katıldı. Programda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'da yer aldı. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip  Erdoğan, tören öncesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bakanlarla beraber Aselsan, TAİ, TEİ, Roketsan gibi firmalarımızın ve girişimcilerimizin Teknopark İstanbul'da geliştirilen ürünlerinin sergilendiği alanı gezerek, yerli ve milli olarak tasarım ve üretimi yapılan teknolojiler hakkında bilgi aldı.

Sergi alanı ziyareti sonrası Cumhurbaşkanımız, tören alanına geçti, burada konuşmalar öncesi tanıtım filmimiz Sayın Cumhurbaşkanımız ve davetlilere izletildi.

Açılış konuşmasını yapan Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, Teknopark İstanbul hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Metin Yerebakan, Teknopark İstanbul'un bugünlere taşınmasına vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgililere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanımız konuşması sırasında Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Teknopark'ın hemen yanında kurulmasını isabetli bulduğunu ifade ederek, havalimanı bölgesinde kurulan fuar ve kongre merkezi ile millet bahçesinin de Teknopark İstanbul'a önemli katkılar sunacağını dile getirdi.

Açılış törenini ve hediye takdimi sonrası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Delta-V firmamızı ziyaret ederek tasarım ve üretimi gerçekleştirilen Ar-Ge projelerini inceledi.