inceleyin

Covid-19'a Özel Medikal Gıda Takviyesi 21 Eylül 2020

Teknopark İstanbul firmalarımızdan Biotailor, amino asitlerin kandaki düzeylerini ölçerek hastalık risklerini ortadan kaldırmak için kişiye özel amino asit karışımları üretiyor. Firmanın şimdi ise hedefinde Covid-19 var. Covid-19 hastala-rının plazma, kan ve yağ asitlerindeki dengesizlikleri özel amino asit gıda takviyeleri ile düzenlemeye hazırlanıyor.

Kuluçka Merkezimizde faaliyet gösteren Biotailor İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., Covid-19’a özel medikal gıda takviyesi üretecek.
 
Firma, bu amaçla ‘Besin Tedavilerini Optimize Etmek İçin COVID-19 Hastalarının Plazma Amino ve Yağ Asidi Profillerinin Araştırılması’ konulu çalışma başlattı. İngiltere’deki Queen Mary Üniversitesi ile yürütülen projede Covid-19 hastalarının amino asit ve yağ asidi değişimi ortaya çıkarılarak, hastalığı tedavi edecek özel ürünler geliştirilecek.

Biotailor, Türkiye ve İngiltere’de amino asit analiz ve tedavi protokollerinin uygulandığı ilk kliniklerin kurucusu. Aile hekimliği uzmanı Dr. Aydın Duygu ile ortakları Fırat Kuru ve İbrahim Bal tarafından 2017’de kurulan Biotailor, kişiye özel amino asit ürünleri üretiyor. Dr. Duygu, 10 yılı aşkın süredir amino asit analizleri üzerinde çalışıyor ve biyomedikal mühendisliği yüksek lisansına sahip.

Biotailor Ar-Ge Teknoloji Danışmanı Kimyager Ali Çelik 'in İstanbul Ticaret'e verdiği röportajı buradan okuyabilirsiniz.