inceleyin

Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni Alan İlk İlaç Firması İLKO İlaç Oldu 12 Ağustos 2020

Teknopark firmalarımızdan, Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni alan ilk ilaç şirketi olan İLKO, ‘Cirosundan Ar-Ge’ye En Çok Pay Ayıran İlaç Firması’ ödülünü kazandı. ‘Core in Tablet’ teknolojisi ile ilk yerli geciktirilmiş salınımlı, MUPS teknolojisi ile de kontrollü salınımlı ilaçları üreten İLKO, sektöre teknik eleman yetiştirmek için harekete geçti.

Biyoteknoloji özelindeki Ar-Ge çalışmalarını Teknopark İstanbul’daki İLKO Argem Biyoteknoloji Merkezi’nde sürdüren İLKO İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni alan ilk ilaç üreticisi oldu. ‘Cirosundan Ar-Ge’ye En Çok Pay Ayıran İlaç Firması’ ödülü kazanan İLKO, ilklere imza atmaya devam ediyor. Bu ilklerden biri; 24 saat düzeninde hastalığın ritmi ile uyumlu salınım yapan önleyici ve tedavi edici ilaçların üretimini sağlayan ‘Core in Tablet’ teknolojisi.
 
Bir diğeri, kapsül ve tablet dozaj formlarının fizyolojik koşullardan etkilenmeden kontrollü salınımının ayarlandığı MUPS (Multiple Unit Pellet System) teknolojisi.

Konuyla ilgili İstanbul Ticaret'e açıklamlarda bulunan İLKO İlaç Genel Müdür Yardımcısı Berk Apak ile röportajın tamamını okumak için tıklayınız