inceleyin

Business Meeting Asia 2019 Gerçekleştirildi 10 Ekim 2019

Asya Teknoparkları Birliği (ASPA) ve Teknopark İstanbul organizasyonu ile düzenlenen “Asia Business Meeting 2019 Istanbul” 8 Ekim 2019 Salı günü Hilton Istanbul Bosphorus Otelinde gerçekleştirildi.

 Otomotiv, yedek parça, medikal ve telekomünikasyon alanlarında çalışan 50’den fazla Güney Koreli firma yetkilisi ile 60’dan fazla Türk firma yetkilisini bir araya getiren etkinlik Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu’nun açılış konuşmasını yapmasıyla başladı. Bilal Topçu’nun ardından ASPA Genel Sekreteri Dr. Sunkook Kwon bir konuşma yaparak, Teknopark İstanbul’a organizasyona yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.  Türk ve Güney Koreli firmalar arasında ortaklık, yatırım ve yeni pazar arayışları konusunda ikili iş görüşmeleri gün boyu devam etti.

 8 Ekim’de gerçekleşen ikili iş görüşmelerinden sonra 9 Ekim tarihinde ASPA Genel Sekreteri ve beraberindeki firma yöneticileri, sanayi – üniversite iş birliği uzmanları ve doktora öğrencilerinden oluşan heyet Teknopark İstanbul yerleşkesi ziyaret ettiler. Teknopark İstanbul firmalarımızdan FEV Turkey ile bir iş görüşmesi gerçekleştiren heyet, Ctech firmamızı da ziyaret ederek geliştirdikleri telekomünikasyon teknolojileri hakkında bilgi aldı. Daha sonra Güney Koreli firma yetkilileri TIRSAN firması ile bir iş görüşmesi gerçekleştirdiler. 

İstanbul’da yer alan üniversiteler ve diğer teknoparklardan da çok sayıda katılımın olduğu Asia Business Meeting 2019 etkinliği ve öncesinde ve sonrasında gerçekleşen programlar; Güney Kore ve Türkiye’den birçok akademisyen, iş insanı ve doktora öğrencisini bir araya getirdi. Dünya Teknoparkları Birliği (IASP) ve Asya Teknoparkları Birliği (ASPA) ile aktif olarak çalışmalar yürüten Teknopark İstanbul, 2017 yılında da IASP Dünya Konferansına ev sahipliği yapmıştı.  Gerçekleştirdiği iş dünyası ile kamu ve üniversiteleri bir araya getiren etkinlikler ile bölgede üniversite – sanayi – kamu iş birliği alanında bir merkez olma vizyonu ile çalışan Teknopark İstanbul 2019 Kasım ayında gerçekleştirilecek ASPA 2019 Annual Conference’e de katılım sağlayarak programda sunum yapacak.