inceleyin

"Akıllı Taş" Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Emrinde 07 Haziran 2021

Teknopark İstanbul firmalarımızdan Mamtaş, tesis ve sınır bölgelerinde güvenlik sağlayan patentli ürünü ‘Akıllı Taş’ı, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın operasyonlarda yanlarında taşıyabilecekleri 150 gramlık sensör paketi ‘Akıllı Çakıl’ ile destekliyor. Firma, ‘Yokaya’ markalı sivil akıllı sürüş ve takip sistemleri ile de iddialı.

Savunma sanayi için özgün teknolojiler geliştiren Teknopark İstanbul firmalarından Mamtaş Bilişim A.Ş., Lorawan ve Bluetooth 5 tabanlı yenilikçi sivil proje Ar-Ge’leri yapıyor. Öngörülemeyen her türlü koşula adapte olabilen yazılım ve çözümler geliştiriyor. Mamtaş, tesis ve sınır bölgelerinde güvenlik sağlayan patentli ürünü ‘Akıllı Taş’ı, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın operasyonlarda yanlarında taşıyabilecekleri 150 gramlık sensör paketi ‘Akıllı Çakıl’ ile destekliyor. Sivil projeleriyle de iddialı olan Mamtaş’ın ‘Yokaya’ markalı akıllı sürüş güvenliği, takip ve depolama sistemleri rakiplerinden üstün özelliklere sahip. Bu sistemlerden biri olan Yokaya Dolmuş’u, İstanbul’da 500 dolmuş durağı kullanıyor.
 
İstanbul Ticaret’in sorularını, Mamtaş’ın kurucularından bilgisayar mühendisi Muhammed Talha Büyükakkaşlar cevapladı. Röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.